УСПЕШНО СЕ ОСТВАРУЈУ ПРОЈЕКТИ, КОЈЕ ЈЕ ПОДРЖАО ЛЕДИБ
22.09.2011

Поводом реализације развојних пројеката у Градској општини Палилула, које је подржао ЛЕДИБ Програм, одржана је конференција за новинаре. Овим поводом, о значају пројеката за општину Палилула и тренутним активностима говорили су: проф.др Игор Новаковић, председник ГО Палилула, Бобан Микић, општински координатор ЛЕДИБ Програма и члан Већа ГО Палилула, Милан Николић и Љубиша Јаковљевић, менаџери пројеката.

Пројекат „Формирање Пројектног центра Градске општине Палилула”, омогућиће пружање услуга сектору МСПП која послују на територији Градске општине Палилула у области стратешког планирања и аплицирања и управљања пројектима, код већ постојећих ЕУ фондова и осталих страних и домаћих инвеститора, чија су средства намењена управо развоју сектора МСПП. Цемтар се налази у улици Војводе Путника 8. Услуге, које ће сектору МСПП пружати Пројектни центар, прате нове трендове у пословању и помоћи ће привредним субјектима да унапреде своје пословање. Такође, кроз помоћ у изради стратешких докумената и аплицирању код фондова, сектору МСПП ће бити доступнија средства неопходна за развој и унапређење пословања.

Значај другог пројекта: „Успостављање синергијског дијалога између српских и  бугарских  предузетника/МСП и професионалних организација како би се развила одржива размена искустава“, се огледа у успешној промоцији МСПП сектора са територије ГО Палилула на тржишту ЕУ, као и у могућности успостављања пословних контаката и размене искустава са бројним потенцијалним партнерима у иностранству. На тај начин, створиле би се могућности за склапање одговарајућих пословних аранжмана и развијање техничке сарадње, што би у крајњем резултирало повећањем профитабилности целокупног МСПП сектора који послује на територији  Градске општине Палилула. У оквиру овог пројекта, организована је обука предузетника на тему „Како пословати на тржишту ЕУ?

Програм локалног економског развоја на Балкану – ЛЕДИБ, Краљевине Данске, има за циљ подршку локалном економском развоју са фокусом на развој сектора малих и средњих предузећа и предузетништва (МСПП).